Foto,s en verslag opening nieuwe kledingbank

Een langgekoesterde wens ging op 18 November in vervulling voor de mensen achter de Kledingbank in Deurne. De winkel voor minima verhuisde van de oude sporthal aan de Schutsboom naar een veel grotere ruimte aan de Spoorlaan. ,,Het is perfect. Het kan niet beter.”

De Kledingbank is een van de vele initiatieven van de Deurnese stichting die mensen met lagere inkomens ondersteunen.  Elke maand kunnen zij drie stuks kleding per persoon uitzoeken, een aanbod waar wekelijks honderden mensen gebruik van maken.

Krappe kant

De wens om naar een nieuwe, grotere locatie te verhuizen was enorm. In korte tijd moest de Kledingbank van de oude lts naar de sporthal verkassen.  ,,En vooral die laatste plek was aan de krappe kant. Als de toeloop groot was stonden er ooit vijftig man tegelijk in die ruimte.
We kunnen nu voor ten minste vijf jaar terecht op de Spoorlaan. De huur wordt betaald vanuit armoedebeleid.

We hebben nu vier keer zo veel winkeloppervlak. Er is een kinderkledinghoek en er komt een ontmoetingsruimte. Het is smal maar diep en we krijgen plastic voor de ramen zodat er genoeg privacy is. Het is ongelooflijk wat de vrijwilligers hier voor elkaar hebben gekregen. ”

Hieronder enkele foto,s van de opening en de nieuwe winkel.

DSC_3749 (Small)

DSC_3726 (Small)

DSC_3809 (Small)

DSC_3789 (Small)

DSC_3753 (Small)

DSC_3813 (Small)

DSC_3686 (Small)

DSC_3771 (Small)

DSC_3776 (Small)